24 Kasım 2007 Cumartesi

Türkiye'de Kış Turizmi


Türkiye genelinde kış turizmi için Isparta'dan Kars'a, Samsun'dan Antalya'ya 25 konaklama tesisinde 8 bin yatak kapasitesi bulunuyor. Kapasite 42 bin 700'e çıkarılacak Yaz-kış üzerinden kar eksik olmayan dağlarıyla ve bu dağlarda yer alan kayak tesisleriyle önemli bir kış turizmi merkezi durumunda olan Türkiye'de, kuzeyden güneye, doğudan batıya birçok kayak tesisi bulunuyor. Bu tesisler günün gelişen teknolojilerine göre her geçen gün kendilerini yenilemeye çalışıyor.Kültür ve Turizm Bakanlığı kaynaklarından derlenen bilgiye göre, Türkiye'de bulunan kayak merkezlerinin başında Ağrı-Bubi Dağı, Ankara-Elmadağ, Antalya-Saklıkent, Bingöl-Yolaçtı, Bitlis-Merkez, Bolu- Kartalkaya, Bursa-Uludağ, Elazığ-Sivrice Hazarbaba, Erzincan-Bolkar, Erzurum-Palandöken, Gümüşhane-Zigana, Isparta-Davraz, İzmir-Ödemiş Bozdağ, Kastamonu-Ilgaz, Kars-Sarıkamış, Kayseri-Erciyes yer alıyor.
Bu kayak merkezlerinde yer alan konaklama tesislerinde, toplam 8 bin adet yatak kapasitesi bulunurken, Kültür ve Turizm Bakanlığınca, kayak merkezlerindeki yatak kapasitesinin, 42 bin 7000’e çıkarılmasının hedeflendiği belirtildi. Kayak merkezlerine göre planlanan yatak kapasiteleri şöyle: “Aksaray Hasandağı 3 bin 640, Antalya Akdağı 5 bin, Bayburt Kopdağı 810, Bolu Köroğlu 4 bin 500, Bursa Uludağ 3 bin 270, Erzurum Palandöken 8 bin 250, Gümüşhane Zigana 410, Isparta Devraz bin 800, Kastamanu-Çankırı Ilgaz bin 300, Kayseri Erciyes 3 bin 585, Muğla Erendağ 5 bin.”
BİNLERCE TURİST GELİYOR
Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, yaptığı açıklamada, ülke genelinde bulunan onlarca kayak merkezine binlerce yerli ve yabancı turistin geldiğini belirterek, Türkiye’nin çok önemli kış turizmi merkezi olduğunu söyledi. Gürkök, Rusya ve Avrupalı turistlerin kış turizmi için Türkiye’yi tercih ettiğini de ifade ederek, özellikle Rus turistlerin, Erzurum Palandöken ve Bursa Uludağ’a gittiğini vurguladı. Türkiye’nin kış turizmi için turist çeken ülkeler arasında ilk sıralarda yer aldığını vurgulayan Gürkök, “Türkiye turizm alanındaki atakları, iklimi ve coğrafi yapısı ile güçlü bir potansiyele sahip” dedi. Karadeniz Bölgesi’nde 4 mevsim 12 ay turizmi hedeflediklerini ifade eden Gürkök, Doğu Karadeniz’in kış turizmi için çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi

Hiç yorum yok: